منتدي عزه
طرق سريعه لطهي الجمبري  613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة منتدي عزه
سنتشرف بتسجيلك
شكرا طرق سريعه لطهي الجمبري  829894
ادارة المنتدي طرق سريعه لطهي الجمبري  103798
منتدي عزه
طرق سريعه لطهي الجمبري  613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة منتدي عزه
سنتشرف بتسجيلك
شكرا طرق سريعه لطهي الجمبري  829894
ادارة المنتدي طرق سريعه لطهي الجمبري  103798
منتدي عزه
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


مرحبا بك يا زائر في (منتدي عزه )
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طرق سريعه لطهي الجمبري

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
عزه مرشود
صاحبة المنتدي
صاحبة المنتدي
عزه مرشود


عدد المساهمات : 2984
نقاط : 7691

طرق سريعه لطهي الجمبري  Empty
مُساهمةموضوع: طرق سريعه لطهي الجمبري    طرق سريعه لطهي الجمبري  Icon_minitime1الأربعاء أبريل 10, 2013 11:58 pm




10 طـــــــــرق لطهي الجمــــــــــــــــبري بالصور

بسم الله نبدأ.....

(1)..الجمبري بالزيت والليمون:

-جمبري حجم كبير مقشر ومنظف

-للتبيل (ثوم+ملح+شطه+كمون+ليمون)

-ملعقتين زيت
......
-قومي بحشو شق الجمبري بالتتبيله ورصيه فالصينيه وضيفي له الزيت ثم أتركيه ساعه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

-ارفعيه علي نار هادئه حتي يجف ماؤه ويبدأ في التحمير الخفيف...

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


(2)كفته الجمبري:

-جمبري حجم صغير

-دقيق أرز حسب كميه الجمبري

-بصله متوسطه+4فصوص ثوم

-بقدونس وشبت

-ملح وفلفل وكمون

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

.........

-في الخلاط قطعي البصل وضيفي له الثوم والبقدونس والشبت(مقطع علشان ميلفش جوه الخلاط) والبهارات

-بمدق اللحم أو في الهون..دقي الجمبري دقات خفيفه (مش لدرجه انه يتهرس ..وده علشان يتماسك مع خليط

الدقيق)

-في وعاء عميق اخلطي الدقيق بالجمبير بالخليط السابق حتي تتكون لديكي عجينه لينه نوعا ما غير يابسه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

- امسحي يدك بالزيت وشكلي العجينه علي شكل اصابع أو دوائر

-وهنا خياران اما تقلي فالزيت علي نار هادئه (ونتيجتها بالصوره)..أو تسلق في ماء مغلي وملح ثم تنشل وتحمر

فالزيت..وانا أفضل الطريقه الاولي

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

(3)كفته الجمبري بالصلصه

-يؤخذ مقدار من الكفته المقليه

-عصير طماطم

-3فصوص ثوم

-ملح وبهارات
..........

-في حله عميقه أهرسي الثوم وحمريه في الزيت

-ضيفي عصير الطماطم والبهارات وأتركيه ليغلي

- ضيفي الكفته واتركيها لحد ما تتسبك شويه وتقدم بهذا الشكل

-أو ممكن تقومي بعمل نفس المراحل في الصينيه وبعد التسبيك تدخل الفرن

....

(4)الجمبري المشوي 1:

-المقادير موضحه بالصوره وطريقه العمل أيضا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

(5)الجمبري المشوي2:

-جمبري متوسط الحجم

-مياه للتمليح عباره عن (ملح +ليمون+شطه+2ك مياه)
..........

-علي صاج ساخن يشوي الجمبري علي نار متوسطه

-بعد النضج يتم مباشره اضافه الجمبري لمياه التمليح

-يترك حتي يمتص الملح ثم ينشل

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

(6)الجمبري المسلوق:

-جمبري حجم كبير

-طماطم حلقات

-فلفل رومي حلقات

-بصل حلقات

-فلفل وكمون وملح
.........
تخلط المكونات وتوضع في اناء مغطي علي النار حتي النضج

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

(7) شوربه الجمبري:

-جمبري حجم وسط أوكبير (منظف بالطبع ولكن استخدمي نصف الكميه مقشره والنصف الاخر بالقشره

-2كابوريا منظفه ومقطعه

-نص كوب لبن

-مستكه

-ملح وفلفل
.........
-في اناء الطهي ضعي ملعقه زيت +المستكه

-ضيفي لهم الجمبري والكابوريا والملح والفلفل+2ك ماء

-اتركيه حتي يغلي ويدخل في النضج ثم ضيفي اللبن وأرفعيه من علي النار.

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


(Cool الجمبري الصياديه بالارز:

-جمبري وسط أو صغير

-بصله متوسطه

-أرز مصري مغسول

-شبت أو بقدونس

-حبه فلفل رومي أحمر مقطعه صغيرا

-ملح فلفل كمون
..........

-حمري البصله فالزيت حتي تصل للون البني

-ضيفي الجمبري والملح والبهارات والفلفل الاحمر وقلبي

-ضيفي الارز المغسول +الماء

-بعد النضج وقبل التقديم قومي بفرم البقدونس أو الكسبره وأخلطيه مع الارز جيدا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

...علي فكره هو مش غامق كده..دامن الاضاءه

(9) طاجن الجمبري في الفرن:

-جمبري حجم صغير

-بصله مفرومه

-عصير طماطم

-بقدونس مفروم

-ملح وفلفل وكمون
..........

-حمري البصله حتي يصبح لونها ذهبي

-أضيفي عصير الطماطم حتي يغلي

-ضيفي الجمبري والبهارات والبقدونس مع التقليب

-أتركيه علي نار هادئه ..ثم أدخليه الفرن


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


(10) الملــــــوخيه بالجمبري:

-عصير طماطم

-ملوخيه خضراء مخروطه طبعا

-جمبري حجم صغير

-ثوم مفروم +كسبره ناشفه

-2م زيت
......
-في الحله ضعي الزيت + الجمبري+عصير الطماطم وأتركيه يغلي حتي يصل للقوام المطلوب

-ضيفي الملوخيه مع التقليب لمده دقائق ثم ارفعيه من علي النار

-في الزيت حمري الكسبره +الثوم ثم ضيفيها للملوخيه مع تغطيه الاناء جيدا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://azza.banouta.net
الغنوجه
مديرة المنتدي
مديرة المنتدي
الغنوجه


عدد المساهمات : 2015
نقاط : 3422

طرق سريعه لطهي الجمبري  Empty
مُساهمةموضوع: رد: طرق سريعه لطهي الجمبري    طرق سريعه لطهي الجمبري  Icon_minitime1الجمعة سبتمبر 20, 2013 4:45 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
طرق سريعه لطهي الجمبري
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طرق منوعه لطهي الاسماك
» طرق طهي الجمبري ( الروبيان )
» طرق منوعه لطهي الباذنجان الرومي
» الطريقه الصحيه لطهي الدجاج
» سمك بالروبيان ( الجمبري ) بالصور

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي عزه :: المنتديات العامه :: منتدي المطبخ- الاكلات الرئيسيه-
انتقل الى: