1)..الجمبري بالزيت والليمون:
-جمبري حجم كبير مقشر ومنظف
-للتبيل (ثوم+ملح+شطه+كمون+ليمون)
-ملعقتين زيت
......
-قومي بحشو شق الجمبري بالتتبيله ورصيه فالصينيه وضيفي له الزيت ثم أتركيه ساعه نقره على هذا الشريط لتكبير الصورة
نقره على هذا الشريط لتكبير الصورة
-ارفعيه علي نار هادئه حتي يجف ماؤه ويبدأ في التحمير الخفيف...
نقره على هذا الشريط لتكبير الصورة
(2)كفته الجمبري:
-جمبري حجم صغير
-دقيق أرز حسب كميه الجمبري
-بصله متوسطه+4فصوص ثوم
-بقدونس وشبت
-ملح وفلفل وكمون
......... نقره على هذا الشريط لتكبير الصورة
-في الخلاط قطعي البصل وضيفي له الثوم والبقدونس والشبت(مقطع علشان ميلفش جوه الخلاط) والبهارات
-بمدق اللحم أو في الهون..دقي الجمبري دقات خفيفه (مش لدرجه انه يتهرس ..وده علشان يتماسك مع خليط الدقيق)
-في وعاء عميق اخلطي الدقيق بالجمبير بالخليط السابق حتي تتكون لديكي عجينه لينه نوعا ما غير يابسه
نقره على هذا الشريط لتكبير الصورة
- امسحي يدك بالزيت وشكلي العجينه علي شكل اصابع أو دوائر
-وهنا خياران اما تقلي فالزيت علي نار هادئه (ونتيجتها بالصوره)..أو تسلق في ماء مغلي وملح ثم تنشل وتحمر فالزيت..وانا أفضل الطريقه الاولي
نقره على هذا الشريط لتكبير الصورة
(3)كفته الجمبري بالصلصه
-يؤخذ مقدار من الكفته المقليه
-عصير طماطم
-3فصوص ثوم
-ملح وبهارات
..........
-في حله عميقه أهرسي الثوم وحمريه في الزيت
-ضيفي عصير الطماطم والبهارات وأتركيه ليغلي
- ضيفي الكفته واتركيها لحد ما تتسبك شويه وتقدم بهذا الشكل
-أو ممكن تقومي بعمل نفس المراحل في الصينيه وبعد التسبيك تدخل الفرن
....انا اسفه الطريقه دي صورتها مش موجوده
(4)الجمبري المشوي 1:
-المقادير موضحه بالصوره وطريقه العمل أيضا
نقره على هذا الشريط لتكبير الصورة
نقره على هذا الشريط لتكبير الصورة
نقره على هذا الشريط لتكبير الصورة
نقره على هذا الشريط لتكبير الصورة
(5)الجمبري المشوي2:
-جمبري متوسط الحجم
-مياه للتمليح عباره عن (ملح +ليمون+شطه+2ك مياه)
..........
-علي صاج ساخن يشوي الجمبري علي نار متوسطه
-بعد النضج يتم مباشره اضافه الجمبري لمياه التمليح
-يترك حتي يمتص الملح ثم ينشل
نقره على هذا الشريط لتصغير الصورة
نقره على هذا الشريط لتكبير الصورة
(6)الجمبري المسلوق:
-جمبري حجم كبير
-طماطم حلقات
-فلفل رومي حلقات
-بصل حلقات
-فلفل وكمون وملح
.........
تخلط المكونات وتوضع في اناء مغطي علي النار حتي النضج
نقره على هذا الشريط لتكبير الصورة
نقره على هذا الشريط لتصغير الصورة
(7)شوربه الجمبري:
-جمبري حجم وسط أوكبير (منظف بالطبع ولكن استخدمي نصف الكميه مقشره والنصف الاخر بالقشره
-2كابوريا منظفه ومقطعه
-نص كوب لبن
-مستكه
-ملح وفلفل
.........
-في اناء الطهي ضعي ملعقه زيت +المستكه
-ضيفي لهم الجمبري والكابوريا والملح والفلفل+2ك ماء
-اتركيه حتي يغلي ويدخل في النضج ثم ضيفي اللبن وأرفعيه من علي النار. نقره على هذا الشريط لتكبير الصورة
نقره على هذا الشريط لتكبير الصورة
نقره على هذا الشريط لتكبير الصورة
الجمبري الصياديه بالارز:
-جمبري وسط أو صغير
-بصله متوسطه
-أرز مصري مغسول
-شبت أو بقدونس
-حبه فلفل رومي أحمر مقطعه صغيرا
-ملح فلفل كمون
..........
-حمري البصله فالزيت حتي تصل للون البني
-ضيفي الجمبري والملح والبهارات والفلفل الاحمر وقلبي
-ضيفي الارز المغسول +الماء
-بعد النضج وقبل التقديم قومي بفرم البقدونس أو الكسبره وأخلطيه مع الارز جيدا
نقره على هذا الشريط لتكبير الصورة
نقره على هذا الشريط لتصغير الصورة
...علي فكره هو مش غامق أوي كده..ده من الاضاءه
(9)طاجن الجمبري في الفرن:
-جمبري حجم صغير
-بصله مفرومه
-عصير طماطم
-بقدونس مفروم
-ملح وفلفل وكمون
..........
-حمري البصله حتي يصبح لونها ذهبي
-أضيفي عصير الطماطم حتي يغلي
-ضيفي الجمبري والبهارات والبقدونس مع التقليب
-أتركيه علي نار هادئه ..ثم أدخليه الفرن
نقره على هذا الشريط لتكبير الصورة
نقره على هذا الشريط لتصغير الصورة
(10)الملــــــوخيه بالجمبري:
-عصير طماطم
-ملوخيه خضراء مخروطه طبعا
-جمبري حجم صغير
-ثوم مفروم +كسبره ناشفه
-2م زيت
......
-في الحله ضعي الزيت + الجمبري+عصير الطماطم وأتركيه يغلي حتي يصل للقوام المطلوب
-ضيفي الملوخيه مع التقليب لمده دقائق ثم ارفعيه من علي النار
-في الزيت حمري الكسبره +الثوم ثم ضيفيها للملوخيه مع تغطيه الاناء جيدا
نقره على هذا الشريط لتصغير الصورة