عزه مرشود صاحبة المنتدي
عدد المساهمات : 2984 نقاط : 7691
| موضوع: طرق منوعه لطهي الاسماك السبت أكتوبر 16, 2010 2:03 pm | |
| السمك بالزيت والليمون
..المقادير:-سمك منظف ومشقوق شق صغير من البطن(أنا أستخدمت الدنيس)-تتبيله الثوم واللي هستخدم منها فكذا وصفه وهي عباره عن(ثوم مدقوق+شطه ناشفه حراقه+كمون+ملح+عصير ليمونه)-ربع ك زيت+ م ص ملح + عصير 3 ليمونه"ممكن أكتر لو تحبي"-نص م ص كركم..الطريقه:-تعمل شقوق في السمكه من الخارج ..وتتبل السمكه من الداخل وفي الشقوق بتتبيله الثوم ثم تدهن بالكركم من الخارج-يرص السمك في صينيه ثم يضاف له ملعقتين من خليط الليمون والزيت ويدخل الفرن علي نار قويه نوعا وبعد أن يتشربها السمك يضاف له كميه أخري من العصير وهكذا ..ثم يحمر فالشوايه ويقدم مع أرز صياديه أو أرز أصفر..[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] السمك الصيدية ...المقادير:-سمك منظف ومقطع أجزاء بالعرض(أستخدمت القاروص)-بصله متوسطه- ربع ك عصير طماطم(أكلتي لفردين فقط)-ليمونه-ملح وكمون وشطه..الطريقه:-تحمر البصله فالزيت حتي تتحول للون البني(مش تتحرق يعنيلأن في ناس بتحرقها فعلا وده طبعا غلط)-ترفع البصله من الزيت وتوضع في الخلاط ويضاف لها كوب ماء وتضرب-تصب مره أخري في أناء التحمير ويضاف لها عصير الطماطم وعصير ليمونه وملح وكمون وشطه خفيفه-تترك تغلي علي النار وعندما يثقل قوامها يضاف السمك ويترك لينضج .[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] السمك السنجارى ..المقادير:- سمك منظف (أستخدمت البوري)وهنا أستخدمت طريقتين لشق السمك فقمت بشق بعضهم طوليا من الرأس وطريقه تانيه من فتحه الخياشيم من غير عمل أي شق فبطن السمكه-طماطم وبصل مقطع مكعبات-تتبيله الثوم-عصير ليمون..الطريقه :-يدهن السمك المشقوق بتتبيله الثوم والغير مشقوق يتبل من الداخل-يرص خليط البصل واالطماطم علي السمك ويحشي ببطن السمكه الغير مشقوق-يرص في صينيه مدهونه زيت ويرش بالملح والكمون وعصير الليمون ويرفع علي نار أو يدخل الفرن ويحمر[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]السمك المشوى..المقادير :-سمك بوري أو أي نوع تفضليه-رده (نخاله الدقيق)-ملح وليمون وشطه يرش بهم السمك بعد الشوي ولو السمك صغير زي السردين يفضل أضافه الماء للتبيله..الطريقه:-يرش السمك بالرده ويرفع علي صاج ساخن أو يدخل الفرن يقلب علي الجانبين ثم تهدأ النار حتي يجف ماؤه لو حجم السمك كبير-يخرج من الفرن ويرش فورا بالملح والليمون والشطه ويغطي جيدا جداااا[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]السمك المقلى ..المقادير:-كميه سمك حسب العدد(أستخدمت سمك موسي)-تتبيله الثوم-زيت للقلي -دقيق للتغطيه مضاف له بيكنج بودر ..الطريقه:-يتبل السمك ثم يترك ساعه علي الأقل ثم يغطي بالدقيق ثم يدخل الثلاجه من نص ساعه لساعه ثم يحمر في زيت غزير[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]صينيى السمك بالصلصة -سمك منظف ومقطع أجزاء(أستخدمت القاروص)-عصير طماطم-بصله متوسطه-ملح وفلفل وكمون-عصير ليمونه-بقدونس مفروم..الطريقه:-تقطع البصله ناعم وتحمر في زيت خفيف -يضاف عصير الطماطم والملح والتوابل وتترك لتغلي-يضاف السمك وعصير الليمون ويترك لينضج -يرش البقدونس ثم يدخل الفرن للتحمير[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]صحتين وهنا | |
|
زوزو مرشود مديرة المنتدي
عدد المساهمات : 169 نقاط : 171 العمر : 63
| موضوع: رد: طرق منوعه لطهي الاسماك الأحد أغسطس 26, 2012 9:25 pm | |
| | |
|
تويا كوين
عدد المساهمات : 596 نقاط : 874 العمر : 51
| موضوع: رد: طرق منوعه لطهي الاسماك الخميس أغسطس 30, 2012 5:00 pm | |
| | |
|