منتدي عزه
الديك الرومي - الحبش بالصور 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة منتدي عزه
سنتشرف بتسجيلك
شكرا الديك الرومي - الحبش بالصور 829894
ادارة المنتدي الديك الرومي - الحبش بالصور 103798
منتدي عزه
الديك الرومي - الحبش بالصور 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة منتدي عزه
سنتشرف بتسجيلك
شكرا الديك الرومي - الحبش بالصور 829894
ادارة المنتدي الديك الرومي - الحبش بالصور 103798
منتدي عزه
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


مرحبا بك يا زائر في (منتدي عزه )
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 الديك الرومي - الحبش بالصور

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
الغنوجه
مديرة المنتدي
مديرة المنتدي
الغنوجه


عدد المساهمات : 2015
نقاط : 3422

الديك الرومي - الحبش بالصور Empty
مُساهمةموضوع: الديك الرومي - الحبش بالصور   الديك الرومي - الحبش بالصور Icon_minitime1الجمعة أغسطس 10, 2012 10:58 am












[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


طبعا هنغسل الديك الرومي بتاعنا كويس قوى وننشفه كمان كويس قوى
ونحضر التتبيلة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

البهارات زى مافى الصورة
فلفل اسود-زعتر-روزمارى-قرفة ناعمة-بهارات دجاج-زنجبيل
1معلقة صغيرة من كل نوع
ماعدا القرفة كفاية قوى نصف معلقة
فى كمان مستكة ودى هنطحنها مع معلقة ملح
حبهان وورق غار ودة هنحطه جوة الديك وممكن نستخدم كمان حبهان باودر

فى الفود بروسيسورهنفرم البصل مع طماطم

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

هنخلط البهارات كلها مع الملح
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نضيف البصل والبهارات ونضيفلهم كاتشاب وماسترد وصويا صوص
نخلطهم كويس هيبقوا كدة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نبدأ نتبل الكتكوت الصغنطوط

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


هنتبله كويس من جوه وبره وتحت الجلد ونستخدم سباتيولا عشان تساعدنا
نوصل التتبيلة كويس لكل مكان

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

غلفته كويس وهدخله التلاجة لتانى يوم طبعا يستحسن نتبله قبلها بشوية
على الاقل ساعتين

يلا نروح تانى يوم[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

حضرت شوية خضار هحطهم معاه بطاطس كوسة جزر
قطع كبيرة نوعا ما عشان تتحمل الفرن فترة طويلة
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

كتفته وربطه كويس وحطيته مع الخضار فى صينية الفرن
وسخنت الفرن بتاعى كويس لدرجة حرارة اعلى من 200
والديك بتعتمد مدة تسويته على وزنه
كل كيلو بياخد نصف ساعة ونطرح من المجموع نص ساعه
يعنى بتاعى وزنه 5 كيلو اخد ساعتين فى الفرن
كل نص ساعة نفتح الفرن ناخد من الصوص اللى بينزل منه ونوزعه عليه
ونقدر نتأكد من السوا بأننا نشك الديك فى اى مكان بطرف سكينة
ونشوف لون السائل اللى بيطلع منه
لو لونه وردى يبقى لسه
لو شفاف يبقى خلاص استوى

ودة الديك بعد ماخرج من الفرن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
عزه مرشود
صاحبة المنتدي
صاحبة المنتدي
عزه مرشود


عدد المساهمات : 2984
نقاط : 7691

الديك الرومي - الحبش بالصور Empty
مُساهمةموضوع: رد: الديك الرومي - الحبش بالصور   الديك الرومي - الحبش بالصور Icon_minitime1الجمعة أغسطس 24, 2012 12:43 pm


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://azza.banouta.net
اسيرة الاحزان

اسيرة الاحزان


عدد المساهمات : 435
نقاط : 465
العمر : 59

الديك الرومي - الحبش بالصور Empty
مُساهمةموضوع: رد: الديك الرومي - الحبش بالصور   الديك الرومي - الحبش بالصور Icon_minitime1الجمعة أغسطس 24, 2012 1:59 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
الديك الرومي - الحبش بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي عزه :: المنتديات العامه :: منتدي المطبخ- الاكلات الرئيسيه-
انتقل الى: