منتدي عزه
معجنات من المطبخ المصري 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة منتدي عزه
سنتشرف بتسجيلك
شكرا معجنات من المطبخ المصري 829894
ادارة المنتدي معجنات من المطبخ المصري 103798
منتدي عزه
معجنات من المطبخ المصري 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة منتدي عزه
سنتشرف بتسجيلك
شكرا معجنات من المطبخ المصري 829894
ادارة المنتدي معجنات من المطبخ المصري 103798
منتدي عزه
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


مرحبا بك يا زائر في (منتدي عزه )
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 معجنات من المطبخ المصري

اذهب الى الأسفل 
2 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
عزه مرشود
صاحبة المنتدي
صاحبة المنتدي
عزه مرشود


عدد المساهمات : 2984
نقاط : 7691

معجنات من المطبخ المصري Empty
مُساهمةموضوع: معجنات من المطبخ المصري   معجنات من المطبخ المصري Icon_minitime1الجمعة مارس 09, 2012 4:42 pm



هذه بعض اصناف المعجنات الموجوده في المطبخ المصري..و هذه اطباقي المشاركة في المسابقة..اللي الكل فائز فيها ان شاء الله..




البقسماط


له اشكال كثيره جدا اكثرها شكل الاصابع الطويله النحفيه المغطاه بالسمسم..و هو من اشهر النواشف المصريه على الاطلاق..


المقادير هذه المعتمده لدي..و طعمها زي الجاهز تمام..


مستعدين يالاا نبدأ



4 كوب دقيق ..نصف كوب سكر( لو عايزه
محلى..او ربع كوب لو عايزه سكر خفيف)..ربع كوب زيت ..ربع كوب لبن
بودرة..ملعقة كبيره خميره فوريه و ماء فاتر للعجن.. رشة ملح خفيفه جدا..



اختياري ..


ملعقة صغيره يانسون..و سمسم للوجه


الطريقة ..


تخلط المقادير جميعها مع بعضها البعض ..حتى تتكون عجينه لينه نوعا ..ثم تشكل حسب الرغبة انا هنا عملت ثلاثة اشكال في منتهى البساطه..


اتفضلوا معانا..


معجنات من المطبخ المصري D8cc58b63e



معجنات من المطبخ المصري 0f2a80ce9e



معجنات من المطبخ المصري B1927da0f7



معجنات من المطبخ المصري 669c97b44b



الكمونية


او البتون ساليه هذه الطريقة المعتمده عندي ايضا..


المقادير..


ثلاث اكواب دقيق..ا كوب سمن بلدي.. 2
ملعقة صيره ملح ..ملعقة كبيره كمون حب..ماء للعجن..و نصف ملعقة سكر
صغيره..ملعقة كبيرة خميرة فورية



تخلط المقادير و تشكل اصابع رفيعه و تدخل فرن حامي و على فكره بتستوي بسرعه جدا..


معجنات من المطبخ المصري 4a002be579


معجنات من المطبخ المصري 972f60123b


((القرص الطرية))


معجنات من المطبخ المصري E33c4e1743


المقادير


نصف كيلو دقيق..كوب زبادي او لبن رائب( انا استخدمت زبادي
)..نصف كوب سمن بلدي جامد..ملعقة كبيرة خميرة..و سكر لعملها ..و رشة ملح
خفيفه.. و لبن حسب الحاجه..



يرب الزبادي مع السمن..ثم نضيف باقي المكونات..


معجنات من المطبخ المصري Fd99722743


و تقرص و تترك لترتاح و تخمر حوالي ساعتين ثم تخبز في فرن متوسط الحرارة..


معجنات من المطبخ المصري 69c9988018

















<blockquote>
القرص الاسكندراني

المقادير

1\2 1 كوب سمن

1\2 كوب زيت ذرة

1كيلو دقيق

2ملعقة سمسم

1\2كيلو عجوة مفرومة مضاف أليها 2ملعقة سمسم 1ملعقة سمن

1\2ملعقة فانيليا

2ملعقة صغيرة خميرة فورية +ملعقة صغير سكر+2ملعقة ماء فاتر

كوب ماء فا تر

الطريقة

يضاف السمسم ألى الدقيق

تقدح السمن مع الزيت ثم يعمل حفرة فى وسط الدقيق

يصب عليه السمن تدريجيآ ويبس بملعقة خشبية حتى

تهدأحرارته ثم يبس باليد جيدآ

ثم يضاف أليها الخميرة بعد تقليبها مع معلقة السكر

و2ملعقة ماء دافئ ويضاف أيضآ كوب الماء وتلت جيدآ

يغطى العجينة وتترك فى مكان دافئ لتتخمرلمدة ساعة

بعد ان تتخمر تقطع كور صغيرة وتحشى فى وسط

كل كورة بقطعة عجوة وتبط كل كورة بكف اليد

وترص القرص فى صينية مدهون بالسمن مع ترك

مسافات حتى نفاذ الكمية ثم توضع فى فرن حار

وبالهنا والشفاء

ملحوظة

العجوة هى التمر
</blockquote>




طريقة عمل القرص المصرية بالحليب والقشطه






القرص المصرية بالحليب والقشطه من أيد أمى ومن مطبخ نور الهدى


معجنات من المطبخ المصري 17

معجنات من المطبخ المصري 15


المقادير لعمل كيلو واحد

كيلو طحين

كوب الا ربع زبده ساخنه
نصف كوب قشطة فلاحى
كوب حليب دافئ
نصف كوب ماء دافئ
ملعقه شاى خميره
ملعقه شاى سكر
توابل القرص (ينسون شمر سمسم مسحوق رائحه الكعك )
ذره ملح

الحشو

(اختيارى)
ممكن جبنة او عجوه

الطريقه

نذوب الخميره مع السكر فى نصف كوب الماء ونتركها تتفاعل وترتفع


معجنات من المطبخ المصري 1


نضع الطحين ونعمل حفره ونضيف التوابل المذكوره مع الملح ونضيف السمن الساخن ونبس باليد جيدا الى ان يتشرب الطحين السمن

نضيف القشطه ونعجن ثم الحليب وممكن العجينه تحتاج حليب نضيف ربع كوب على حسب ونعجن


معجنات من المطبخ المصري 2


وهنا بعد العجن


معجنات من المطبخ المصري 3


نترك العجينه ترتاح عشر دقائق قبل التشكيل ونبدأ فى تكوير العجوة وتجهيز الجبنة للحشو


معجنات من المطبخ المصري 4


وطبعا الصور شارحة نفسها


معجنات من المطبخ المصري 5
معجنات من المطبخ المصري 6

معجنات من المطبخ المصري 7


ناس بتحب القرص مدهونه بصفار بيض وسمسم وفى ناس بتحبها ساده والدتى عملت النوعين


معجنات من المطبخ المصري 8

معجنات من المطبخ المصري 9




معجنات من المطبخ المصري 10


وده النوع السادة


معجنات من المطبخ المصري 11


نتركها تتخمر حوالى ساعه وتخبز فى فرن على درجه 180 لمده 15 دقيقه ويحمر الوجه


معجنات من المطبخ المصري 12

معجنات من المطبخ المصري 13


وده شكلها من تحت لونها وردى جميل ماشاء الله


معجنات من المطبخ المصري 14

معجنات من المطبخ المصري 15



معجنات من المطبخ المصري 16
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://azza.banouta.net
الغنوجه
مديرة المنتدي
مديرة المنتدي
الغنوجه


عدد المساهمات : 2015
نقاط : 3422

معجنات من المطبخ المصري Empty
مُساهمةموضوع: رد: معجنات من المطبخ المصري   معجنات من المطبخ المصري Icon_minitime1الخميس أبريل 12, 2012 11:27 pm

معجنات من المطبخ المصري 61
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
معجنات من المطبخ المصري
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» مكاييل ومعايير المطبخ
» معجنات هشه ولذيذه
» نصائح تهمك في المطبخ
» معجنات بالصور
» معجنات متنوعه

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي عزه :: المنتديات العامه :: منتدي المطبخ- الاكلات الرئيسيه :: قسم المعجنات والحلويات-
انتقل الى: