منتدي عزه
اللازانيا بالصور 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة منتدي عزه
سنتشرف بتسجيلك
شكرا اللازانيا بالصور 829894
ادارة المنتدي اللازانيا بالصور 103798
منتدي عزه
اللازانيا بالصور 613623
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة منتدي عزه
سنتشرف بتسجيلك
شكرا اللازانيا بالصور 829894
ادارة المنتدي اللازانيا بالصور 103798
منتدي عزه
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


مرحبا بك يا زائر في (منتدي عزه )
 
الرئيسيةالبوابةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 اللازانيا بالصور

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
عزه مرشود
صاحبة المنتدي
صاحبة المنتدي
عزه مرشود


عدد المساهمات : 2984
نقاط : 7691

اللازانيا بالصور Empty
مُساهمةموضوع: اللازانيا بالصور   اللازانيا بالصور Icon_minitime1الجمعة أبريل 06, 2012 10:15 pm

اللازانيــــا



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

أول حاجة الحشو

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

نصف كيلو لحم مفروم
2 كوب عصير طماطم
باكيت صلصة طماطم (ملعقة كبيرة ونصف)
حبة فلفل أخضر
حبة بصل
حبة جزر
ملح - فلفل - قرفة - حبهان صحيح



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

اقطع الخضروات (البصل والفلفل قطع صغيرة - الجزر مبشور)

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

إيه رأيكم فى الجزر اللى عملته زى الوردة ده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

اسخن ملعقة زيت زيتون أو زيت ذرة على النار

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وأضع اللحمة عليها

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وفوراً اضع القرفة علشان يضيع ريحة زفرة اللحم

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبعد ما يتغير اللون الوردى بتاع اللحمة
أضع الخضار عليها

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وأقلب حوالى دقيقتين وبعدها أصب عصير الطماطم

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


واحط الملح والفلفل الاسود - والحبهان اطحنه طازج واضيفه

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وأغطيها حتى تتسبك الطماطم

ولما تتسبك اضيف صلصة الطماطم ونصف كوب ماء

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وأول ما تتشرب اللحمة كل الماء اللى فيها
كدة تبقى الحشوة جهزت عندى


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



نيجى للبشاميل
طريقة مختلفة شوية ودسمة شويتين بس عجبتنى اوى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


2 كوب ماء
6 ملعقة كبيرة لبن بودر
حبة جزر صغيرة مبشورة
ثلث كوب دقيق (3 ملاعق كبيرة)
علبة قشطة (ممكن نصف كوب كريمة)
2 ملعقة كبيرة جبن سائل (استخدمت كيرى ومرة استخدمت بريزيدون)
2 ملعقة كبيرة زبدة
مكعب مرقة دجاج
عيدان قرفة - حبهان - فلفل ابيض


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


فى كوب ماء نضع الجزر المبشور
مع القرفة والحبهان
ونغليهم غلوة على النار

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وده شكلهم بعد الغلى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


نصفيهم وندوب فيهم اللبن البودر


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبعدين نضيف عليهم كوب الماء الثانى ونقلبهم

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


فى حلة نضع الزبدة مع مكعب المرقة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبس يدوبوا سوا نضع الدقيق

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ونقلب حتى تروح نكهة الدقيق النئ

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وبعدها نضيف اللبن شوية شوية ونقلب بسرعة حتى ما يتكتل

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وبعدها نضع الفلفل الابيض وننزل من على النار
ونضع القشطة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


والجبن

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وبكدة خلص البشاميل



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
نيجى للازانيا


انا استخدمت النوع ده


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


بنسلق اللازانيا فى ماء مغلى مع ملح وزيت


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وبس 7 دقائق نطلع الشرائح وننزلها فى ماء بارد


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ونبدأ فى رص الصينية بتاعتنا


ندهن الصينية الاول بطبقة بشاميل


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وبعدها لازانيا


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وبعدين بشاميل


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وبعدين مفروم


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

وهكذا لغاية اخر طبقة بتكون بشاميل

وبعدها نجهز (بابريكا - زعتر مجفف - ثوم بودر) << اختيارى


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ونرش على الوجه


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


شوفوا الطبقات حلوة ازاى يمى يمى [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وندخلها فرن ساخن ونفتح الشواية فى الآخر علشان اللون الأحمر الجميل

ولما تطلع نسيبها تهدا شوية مش نقطعها على طول

وبعدها تمتعى بأحلى وأطعم وألذ لازانيا

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://azza.banouta.net
لولا
عضوه متميزة النشاط
عضوه متميزة النشاط
لولا


عدد المساهمات : 385
نقاط : 388
العمر : 39

اللازانيا بالصور Empty
مُساهمةموضوع: رد: اللازانيا بالصور   اللازانيا بالصور Icon_minitime1السبت أبريل 07, 2012 6:01 pm

روعه عزة سلمت الايادى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
اسيرة الاحزان

اسيرة الاحزان


عدد المساهمات : 435
نقاط : 465
العمر : 59

اللازانيا بالصور Empty
مُساهمةموضوع: رد: اللازانيا بالصور   اللازانيا بالصور Icon_minitime1الجمعة مايو 04, 2012 10:21 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
اللازانيا بالصور
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
»  الفيتوتشيني بالصور
» الجلفراي بالصور
» صوص الفاهيتا بالصور
» خبز السميد بالصور
» سمك معمر بالصور

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي عزه :: المنتديات العامه :: منتدي المطبخ- الاكلات الرئيسيه-
انتقل الى: